August 03, 2012

Looking for something CUTE?

Salam ppl..

If you wanna find cute casing for your handphone, u can find it at Roadwalk, Penang.
phew..so many choices and the most important ,it is very cheap & affordable.

cute casing

As u can see above ni la cute casing yg aku cite tueh..aww..cute kan??available lam bentuk bear, hello kitty, bunny, and any cute cartoons...FYI, dis casing jugak available for samsung model (wonder, young, ace etc), BB, iPhone, Nokia..so kalo smpai usha2 la yep!the price is very cheap and affordable, about rm20..kalo pandai maen angin korang bleh dapat lagi murah dari tu,maybe around rm18..kalo kat tmpat laen harga jauh mahal dari kat cni..so, sgt puas hati coz da jupe casing yg sesuai n cute for my fon!

btw, i bought 3 casing for my S-Wonder which is very cute and safe for our fon!hihi...klo jatuh skalipun insyaallah masih selamat...










so, kepada peminat2 barang2 cute macam aku kalo datang Penang singgahla cni..sure u won't regret!


March 13, 2012

♥ Penang

Salam ppl...
It's mid term sem! yahoo..syokkk habis.
It's for vacayyyy & shopping time.
I chose Penang for my vacay destination,hihi.
in other hand, "boleh menyelam sambil minum air"
dapat jumpa si Mr. Fiance..hehe
.
well, thanks to him for treat me like a PRINCESS


melantak Supreme Mee hoon & mee curry at Old Town White Coffee

Star Cruise! dapat tengok dri jaoh je..cannot get in coz kene booking awal2..kinda SAD



Old town moment


Malaysia Most Wanted restaurant, FULLHOUSE..


Chowrasta..searching for jeruks..there were many choices of jeruk in here and just pick up all of 'em!hihi

Rasberry Delight & Double Choc ice blended

Hazelnut coffee..phew, suke yg ni!

My Tutti frutti

o_O  yummy!


Car wif eyelashes..awww..so cute
thehe..syok dpt shopim kat butik feveret aku nih! Forever 21 always in my heart!

nak jadi MODEL cm sy?jum..LOL
:P
my feveret place to shopping..:)

menu in Char Koay Teow, Sungai 2..

affordable prices!

fried chicken menjilat jari..never miss makan cni kalo mai Penang..

makan jangan tak makan syg!












February 10, 2012

Million THANKS !

Salam ppl..

Today, i really had a great time with my beloved bff..Husna,zacky and tiena..yippeee..rindu sgt kat korang !
Feeling great that we can lepak2, laughing at each other, buat lawak spastik, lawak kayu, gelak mcm king kong, buat cm rumah sendiri..yup, exactly that's us..this is wut will happen when we are together!hahaha

then, went to ICT (again )..nothing we can do here except snap, snap..
kinda bored and decided to go home and get sum rest..
pillow talk with Usna & Zack..lot of things we did..ahaks..kononla, but exactly aku tdo so early until i dunno wut they gossiping about..Then, the best thing i had..i got such a lovely Tod's purse from my darling Husna, and Owl ring,necklace from Zacky..!we also belek2 album lame kitorang time high skool dlu..wut an amazing moment we had kan?!bile tengok gambar dlu2 rase nak tergelak kuat2.. ahaks..nway..i love it so much..
love BOTH of u till forever!


Owls !

zacky, usna and me (the last )

And another one, thanks to Fatira that gave me this book, entitled "Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia"..Yup every woman deserve to be happy..this book is really useful to me..thanks dear!really appreciate it..:)





February 07, 2012

His Belated 26th Bufday

Hepi 26th besday my dearest fiance!
i love u so much and u are such a gud guy to me..
hopefully our relationship will last forever..






blowing the candle





candle da padam!yeay

my feveret ever..

: Blessing E-day 5.2.2012 :

Salam ppl..

Sempena Maulidur Rasul ,berlangsungnya Hari pertunangan aku bersama Razaki Ramlee..
Persiapan hanya dibuat dalam masa 3 hari dan pelbagai kekalutan dan dugaan ditempuhi..haisy..
sangat kepenatan dan keleseuan yang amat sangat..!
Sehari before berlangsungnya majlis, iaitu hari Sabtu..betul2 bad day bagi aku..

First, time aku nk alih parking kete waja Razaki..kete auto and aku bajet pandai bwk kete..skali aku tertekan minyak..kete tue meluncur laju smpai kt tangga aku sempat brek mengejut..perghh..mmg nahas la tangga umah aku dan bumper razaki..kua dari kete aku check balek kete, bumper da calar balar, tangga da herot berot..Ya allah, panic nye aku time tueh..muke pucat dan tak leh kate ape2..mami aku da marah2..sume org terkejut ngn tidakan drastik aku tueh..adoyai menyusahkan org betuii..
pastu aku tengok razaki senyap je,muke ttp chill and tak melenting pown..pastu aku cakap bwk kete p bengkel la..sepanjang nk g bengkel aku salahkan dye atas kejadian yg berlaku,aku mrh2 dan sgt emo..dye senyap je..sepatotnye dye yg marah aku..aku jadik emosional coz terlalu takut time tueh..but luckily, bumper kete just kene polish je dan caj only rm10..alhamdulilah, selamat duet kitorang !


2ndly, aku terjatuh betul2 kat entrance MYDIN mall..tuela sape suh pakai HIGH heels kan..maybe aku pown agak kepenatan dan sangat tak berdaya time tueh..sume org yg tengok adegan yang memalukan tue duk tergelak tak abes2..tebal muke tapi aku just wt dunno je..si razaki plak, buat muke keras cam xde ape2 yang berlaku..haha..dye pown tumpang gelak skli..

aku bersyukur sangat coz on my E-day everything's went so perfectly..alhamdulilah..
sume yang dirancang berjaya dicapai..hehe..dan i felt very hepi..
omg..i can't believe it i am Razaki's fiance..thanks to Allah for blessing the day !amin..
Rombongan lelaki da sampai..yeayea

ini encik TUNANG saye, Razaki Ramlee

our rings..


moment bakal mak mertua menyarungkan cincin

my mummy menyerahkan cincin kepada pihak lelaki,hehe

my red sister, Sh.Nur Hidayah Al-Sagoff

wif bff, Nurul Husna



Orang-orang kuat yang menjayakan majlis saye!


the BFF, Nurul Husna & Zakiah Othman

Floating roses







dat's ol !papai...
semoga pertunangan yang terjalin akan berakhir dengan mahligai perkahwinan yang diinginkan..aminn..
:)
i love u Razaki Ramlee



Tekan Sini Sayang!:)